En moderne erstatning av tenner som du har mistet eller ikke har

Et tannimplantat er en overflatebehandlet titanskrue som erstatter tannroten av en manglende tann.Tannimplantatene kan settes inn i over- eller underkjeven. På grunn av de biologiske egenskapene til oksidert titan, setter tannimplantatet seg fast til benet slik at den nye tannen får et godt feste.

Grunn til implantat-behandling

  • Du mangler en eller to tenner, og ikke ønsker å ødelegge nabotennene med en bro.
  • Du mangler en eller flere av de bakerste tennene (jekslene) som ikke lar seg erstatte med en bro
  • Du mangler alle tenner i kjeven, og trenger derfor 4 eller 6 implantater for å kunne få en permanent erstatning av tennene (implantat-protese eller implantat-bro).

Forundersøkelse og røntgenbilder

Ved første besøk vil tannlegen ta en grundig undersøkelse av dine tenner og kjeveben for å vurdere hvis implantatbehandling egner seg for deg. Ved konsultasjon vil tannlegen ta røntgenbilder og informere deg om behandlingsalternativer og priser.

Etter at tannen er ekstrahert, vil vår oral kirurg bore et hull i kjevebenet. Dette vil føles likt det å ha en fylling boret. Kirurgen vil sette inn implantatet dypt inn i kjevebenet. Denne blir til en kunstig rot for din nye tann.

Avhengig av tilstanden til din kjeveben, kan en beinoppbygging være nødvendig. Vanligvis kan dette gjøres med kunstige beinmaterialer og er en liten del av implantatprosessen som du ikke engang vet at det skjer.

Forvent å være på denne avtalen i en til to timer. Du vil være i stand til å kjøre hjem og gå om din daglige rutine etter prosedyrene. Men du vil sannsynligvis være begrenset til en myk mat i opptil en uke.

Implantatet må feste seg i beinet i løpet av 3 til 6 måneder. Detter denne tiden skal du komme tilbake til oss, og vi skal ta avtrykk for en krone, som lages av vår tanntekniker. Etter ca. 1-2 uker får du din endelige tannen.

Er implantatbehandling smertefull?

Når du gjennomfører behandlingen hos oss, er alt smertefritt. Etter operasjonen er utført kan du kjenne noe ubehag i området der skruen ble satt inn i beinet. Men denne reaksjonen er svært forskjellig fra pasient til pasient. De fleste pasienter har en tilnærmet helt smertefri opplevelse. Du får med deg resept på både smertestillende og antibiotika som skal hjelpe til med prosessen etter operasjonen.

Studier viser at tannimplantat har en suksessrate på 90-95%. For at suksessraten skal være høy er det viktig at du har god hygiene og ikke røyker. Samtidig bør du dra ofte til tannlegen for kontroll og vedlikehold av implantat. Med god oppfølgning og rutiner kan implantatet vare hele livet.