Tannlegeundersøkelse – for å forebygge sykdommer i munnen

Hvor ofte bør jeg gå til tannlegen? Hvis du har god munnhygiene, friske tenner og tannkjøtt, holder det med et besøk hos tannlegen i året. Du bør besøke tannlegen oftere hvis du har eller hatt plager i tennene og tannkjøttet.

Hvordan foregår en en undersøkelse?

Når du kommer inn for en kontroll og sjekk av tenner, vil vi foreta en grundig men skånsom undersøkelse av dine tenner. På bakgrunn av funn ved undersøkelsen og røntgen, vil du få informasjon om dine tenners nåværende tilstand, og eventuelt behandlingsbehov.

Ved større behandlinger vil tannlegen lage en behandlingsplan sammen med deg og du vil motta et skriftlig kostnadsoverslag.

Hva er inkludert i den årlige kontrollen?

Når du kommer til årlig kontroll, gjør vi følgende:

  • Undersøkelse av tenner og munnhule
  • Enkel rens av tannstein og eventuelt behandling av tannkjøtt
  • Hygieneinstruksjon
  • Vi bruker røntgen til å undersøke de delene av munnen og kjeven som ikke er synlige i en klinisk undersøkelse.
  • Vi kan inkludere også Panoramarøntgen – En form for oversiktsbilde som kan benyttes dersom behandlingsbehovet er stort.

Det lønner seg å ta vare på tennene, problemer som oppdages sent kan være både smertefulle og dyre å rette opp i.

Har du tannlegeskrekk?

Våre tannleger har lang erfaring med pasienter som har tannlegeskrekk. Vi bruker moderne teknikker og god tid på hver pasient. Vi garanterer smertefri og effektiv behandling. Når du kommer til oss, må du gjerne fortelle om din angst, slik at vi kan tilpasse behandlingene etter dine behov og ønsker.