Tannproteser erstatter manglende tenner rimelig, raskt og enkelt

Tannproteser er en billigere behandling for manglende tenner. Tannprotesen kan tas av og på og man kan ta dem ut for rengjøring. Denne typen behandling er passende for dem som av ulike årsaker ikke har mulighet til å få tannbro– eller tannimplantatbehandling.

En midlertidlig løsning

En tannprotese  er for de fleste den rimeligste og raskeste måten å erstatte en eller flere manglende tenner. I Norge anser vi proteser som en midlertidig løsning for å raskt få på plass en visuell og greit fungerende tannerstatning. eller kostnader er en faktor som må tas hensyn til på kort eller lang sikt.

To typer tannproteser

Tannproteser finnes først og fremst i helproteser, også kjent som gebiss. Pasienter som er helt tannløse eller delvis har igjen tenner med dårlig prognose, slik at de skal fjernes, kan få helprotese

Det finnes derimot også delproteser, der en eller flere tenner erstattes av en protese som holdes på plass ved hjelp av klammer rundt de gjenværende tennene i munnen. En delprotese kan brukes når man har igjen en del av sine egne tenner.